Jump to content
Changes to the Jaspersoft community edition download ×

ireport eclipse plugin


mcombi

Recommended Posts

Hi i've got a problem with eclipse updater so i can't install ireport plugin as show in the swf movie.

I've tried to copy the folders i've found under ireport/eclipse directory into my eclipse plugins folder..but it doesn't work...

 

There's a way to install the plugin manually?

thanx

 

Matteo

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In the directory eclipse/com.jaspersoft.ireport.eclipse there are only the source files.

 

You can install iReport in two ways:

 

1. From http://www.jasperforge.org/update as shown in the flash video

 

2. From <ireport_home>/eclipse/com.jaspersoft.ireport.eclipse.update, using this location as "local site"

 

Before run the plugin, be sure iReport 1.2.6 is installed on your machine. You have to start it at least once in order to be able to use it inside Eclipse.

 

If you still have some problems, let me know.

 

Giulio

Link to comment
Share on other sites

I've installed the plugin from local site as you tell me...

but now there's ap problem like "i report is taking too much time to load"...

 

I think there's some problems with my eclipse configuration...but now I can't reinstall it from a clean situation..

I'll continue to use the classic Ireport..

Aniway thanx for help.

Matteo

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

dear giulio

 

i also having problem with the ireport plug in, i too updated as u told but am getting problem when i click the icon, i report open but eclipse become not responding for a long time after in eclipse i wil be getting a message

 

Code:
ireport is taking too much time to start...try later

 

so what be the problem, am using eclipse 3.1 and ireport 1.2.6

 

waiting for your reply,

 

Thank you

Manu d g

Link to comment
Share on other sites

What happen if you run iReport as standalone application?

 

What it takes a lot of time to start is the RMI server used exchange messages between iReport and Eclipse.

 

- Try to run iReport is standalone mode,

- go in the options window and enable the RMI server

- Close and start iReport again,

- then start Eclipse and see if in this way Eclipse works better.

 

Let me know, I would try to make the plugin something of really useful to use... not a pain..

 

Thanks

 

Giulio

Link to comment
Share on other sites

Hi,

 

I have the same Problems, and I've made that what you have writed, but it does not work.

I don't know what the other (mcombi and dgmanu) use for a OS. I use Linux (Ubuntu) it is possible that is there the cause of the Problems? (I don't think, but is to consider all)

 

 

Greez Heinz

Link to comment
Share on other sites

Hi,

I use winxp professional, but my eclipse is a copy taken from one of mine colleagues.

 

I would like to reinstall all in a clean situation but I have not still found the time.

 

Anyhow, IReport Standalone works fine.

Matteo

Link to comment
Share on other sites

Hello,

 

my 5 cents to the topic...

 

installed... no problem.

 

when used with eclipse 3.2... works like a charm.

 

when used with eclipse 3.1... ireport starts up but eclipse itself waits and then after a minute or so times out with "ireport is taking too much time to start...try later" message.

 

It would be great if this plugin could be used with eclipse 3.1.

 

HTH,

tortois

Link to comment
Share on other sites

Hello,

 

my 5 cents to the topic...

 

installed... no problem.

 

when used with eclipse 3.2... works like a charm.

 

when used with eclipse 3.1... ireport starts up but eclipse itself waits and then after a minute or so times out with "ireport is taking too much time to start...try later" message.

 

It would be great if this plugin could be used with eclipse 3.1.

 

HTH,

tortois

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

I think that my problem was due to my old eclipse installation.

When I update eclipse to 3.2.2 I start from zero and the installation from update site works well.

I think that there's some plugins which create some problems with the update manager (because now I have the same problem....I can't run the update...)but i don't know which one.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Hi

 

I'm trying to install iReport 1.3.3 and eclipse plugin, but i can't.

 

I use eclipse 3.2.2, iReport 1.3.3 and iReport Plugin 1.0, JVM 1.4.2

 

When I execute iReports alone, it works fine, but when I try to use the eclipse plugin the following error appears "iReports is taking to much time to start...retry later"

 

I've tried a lot of things that i found in the forum, like

- uncheck the iReport update in iReports -> options

- Enable the RMI server, but when I do this, and restart iReports, the following error appears:

 

java.rmi.StubNotFoundException: Stub class not found:

it.businesslogic.ireport.rmi.IReportServerImpl_Stub;

nested exception is:

java.lang.ClassNotFoundException:

it.businesslogic.ireport.rmi.IReportServerImpl_Stub

...

- I tried to update the iReport version, from 1.3.3 to 2.0 but appears:

Exception in thread "main"

java.lang.UnsupportedClassVersionError:

org/jdesktop/swingx/JXTable (Unsupported major.minor version 49.0)

 

Anyone can help me? Thanks in advance

 

Alana

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Removing the feature and plugin from the eclipse (I am using Eclipse Europa) installation and creating a local site pointing back to the iReport installation's eclipse update site did the trick. (Enabling RMI server; reinstalling iReport; messing around with the .iReport dir on windows - none of this fixed the issue).

 

--

Zac George

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...