Jump to content
Changes to the Jaspersoft community edition download ×

detlef.brendle

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

detlef.brendle's Achievements

  1. Hello, I have a numeric value inside my DB table that I would like to use in a Jasper Server domain. I would like to change the number format of the dimension 'col1' using no grouping separator. But in the context menu of a dimension there is no formatting option. The postgres table looks like: The domain should hold all three columns. 'name' and 'col1' should be dimension, 'col2' should be 'measure' Something like this: How can I cange the format of 'col1' showing only Integer value without fraction and without grouping separator ? Thanks, Detlef
  2. Hello, I would like to get an idea of which ad-hoc reports uses which domain, and which report uses which ad-hoc report. Having this information I could visualize this tree to see which dependencies each and every domain has got. How can I find the information I need ? Thanks, Detlef
  3. I found the parameter 'viewAsDashboardFrame' which is described in the ultimate guide. viewAsDashboardFrame (optional) – displays the dashboard without any decoration. This setting is similar to decorate=no, but hides the dashboard viewer toolbar in addition to the page headers, footers, and borders.
  4. Hi, after I upgraded my JSS Server to the latest version, all my dashboards show a title bar at the top. Also when I create new ones this titlebar is shown. How can I hide this titlebar ? I tried 'decorated=no' but it hides the jasper header, not the titlebar. Thanks for help. Detlef
  5. Hi Teodor, I investigated a bit further, here my sightings: - in Jasper server all seems fine - the title of the highcharts component look same than the plain textfield. - when exporting to PDF things look different: The highcharts component is rendered as image using phantomjs - right ? Seems that phantom is doing something with the font. Do I need to set some properties when rendering using custom fonts ? Thanks, Detlef
  6. Hi Teodor, thanks for your answer. I already create such a jar file and placed it on the classpath. The fonts are also embedded into the pdf (as far as I can see) Have you got other ideas? Thanks, Detlef <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><fontFamilies> <fontFamily name="Calibri"> <normal><![CDATA[fonts/Calibri/calibri.ttf]]></normal> <bold><![CDATA[fonts/Calibri/calibrib.ttf]]></bold> <italic><![CDATA[fonts/Calibri/calibrii.ttf]]></italic> <boldItalic><![CDATA[fonts/Calibri/calibriz.ttf]]></boldItalic> <pdfEmbedded><![CDATA[true]]></pdfEmbedded> <exportFonts/> </fontFamily> <fontFamily name="Georgia"> <normal><![CDATA[fonts/Georgia/georgia.ttf]]></normal> <bold><![CDATA[fonts/Georgia/georgiab.ttf]]></bold> <italic><![CDATA[fonts/Georgia/georgiai.ttf]]></italic> <boldItalic><![CDATA[fonts/Georgia/georgiaz.ttf]]></boldItalic> <pdfEmbedded><![CDATA[true]]></pdfEmbedded> <exportFonts/> </fontFamily></fontFamilies>[/code]
  7. Hi, I have a custom font "Calibri" that is used on a Highcharts Subtitle element and on a plain text input field. They look the same in Jasper Studio's preview, but when exporting into PDF they look different. JasperStudio: PDF export: It seems that the PDF export has got different letter spacing for highcharts subtitle. Can I control this behaviour somehow ? Thanks, Detlef Here is the JRXML: <jasperReport xmlns="http://jasperreports.sourceforge.net/jasperreports" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://jasperreports.sourceforge.net/jasperreports http://jasperreports.sourceforge.net/xsd/jasperreport.xsd" name="fonts" pageWidth="595" pageHeight="842" whenNoDataType="AllSectionsNoDetail" columnWidth="555" leftMargin="20" rightMargin="20" topMargin="20" bottomMargin="20" uuid="542e8ced-1056-4a71-97d6-c8df4d6d1a32"> <queryString> <![CDATA[]]> </queryString> <title> <band height="163" splitType="Stretch"> <textField> <reportElement x="252" y="0" width="136" height="20" uuid="e45daf16-5668-49c8-94c9-9b791208e92d"/> <textElement> <font fontName="Calibri"/> </textElement> <textFieldExpression><![CDATA["Text Field(input field)"]]></textFieldExpression> </textField> <componentElement> <reportElement x="100" y="20" width="400" height="130" uuid="b99ed7d3-c9d9-4464-b6ab-9a90c09bd25f"/> <hc:chart xmlns:hc="http://jaspersoft.com/highcharts" xsi:schemaLocation="http://jaspersoft.com/highcharts http://jaspersoft.com/schema/highcharts.xsd" type="Line" evaluationTime="Report"> <hc:chartSetting name="default"> <hc:chartProperty name="title.text" value=""/> <hc:chartProperty name="credits.enabled" value="false"/> <hc:chartProperty name="credits.href" value=""/> <hc:chartProperty name="credits.text" value=""/> <hc:chartProperty name="yAxis.title.text" value=""/> <hc:chartProperty name="chart.zoomType" value="xy"/> <hc:chartProperty name="com.jaspersoft.studio.highcharts.dataconfiguration.simple" value="true"/> <hc:chartProperty name="subtitle.text" value="Text Field(subtitle)"/> <hc:chartProperty name="subtitle.style.fontFamily" value="Calibri"/> <hc:chartProperty name="subtitle.style.fontSize" value="10px"/> <hc:chartProperty name="subtitle.style.color" value="#000000"/> </hc:chartSetting> <multiAxisData> <multiAxisDataset/> <dataAxis axis="Rows"> <axisLevel name="Level1"> <labelExpression><![CDATA["Level Label expression"]]></labelExpression> <axisLevelBucket class="java.lang.Comparable"> <bucketExpression><![CDATA["Change Me"]]></bucketExpression> </axisLevelBucket> </axisLevel> </dataAxis> <multiAxisMeasure name="Measure1" class="java.lang.Number" calculation="Nothing"> <labelExpression><![CDATA["!MEASURE LABEL!"]]></labelExpression> <valueExpression><![CDATA[new Integer(1)]]></valueExpression> </multiAxisMeasure> </multiAxisData> </hc:chart> </componentElement> </band> </title></jasperReport>[/code]
  8. Hi, I would like to render a highcharts pie chart without dataLabels. By checking the highcharts docu, there is a parameter called "plotOptions.pie.dataLabels.enabled". But set this value to false does not hide the dataLabels. My jrxml file looks like this: <jasperReport xmlns="http://jasperreports.sourceforge.net/jasperreports" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://jasperreports.sourceforge.net/jasperreports http://jasperreports.sourceforge.net/xsd/jasperreport.xsd" name="pie-test" pageWidth="595" pageHeight="842" columnWidth="555" leftMargin="20" rightMargin="20" topMargin="20" bottomMargin="20" uuid="f8eee606-dcf6-402d-a6c7-0a3af300e599"> <property name="com.jaspersoft.studio.data.defaultdataadapter" value="local proanalytics"/> <property name="com.jaspersoft.studio.data.sql.tables" value=""/> <queryString> <![CDATA[select sum(anzahl) as views, medium_id as mediumid from materializedviews.ccpush_overall_views where h3_id=1000858 GROUP BY medium_id order by medium_id desc]]> </queryString> <field name="views" class="java.math.BigDecimal"/> <field name="mediumid" class="java.lang.Long"/> <background> <band splitType="Stretch"/> </background> <pageHeader> <band height="433"> <componentElement> <reportElement x="70" y="50" width="400" height="284" uuid="d1403cc6-6670-4422-b32c-03c1079022a8"/> <hc:chart xmlns:hc="http://jaspersoft.com/highcharts" xsi:schemaLocation="http://jaspersoft.com/highcharts http://jaspersoft.com/schema/highcharts.xsd" type="Pie"> <hc:chartSetting name="default"> <hc:chartProperty name="plotOptions.pie.dataLabels.enabled" value="false"/> </hc:chartSetting> <multiAxisData> <multiAxisDataset/> <dataAxis axis="Rows"> <axisLevel name="Level1"> <labelExpression><![CDATA["Level Label expression"]]></labelExpression> <axisLevelBucket order="None" class="java.lang.Comparable"> <bucketExpression><![CDATA[$F{mediumid}]]></bucketExpression> </axisLevelBucket> </axisLevel> </dataAxis> <dataAxis axis="Columns"/> <multiAxisMeasure name="Measure1" class="java.lang.Number" calculation="Nothing"> <labelExpression><![CDATA["!MEASURE LABEL!"]]></labelExpression> <valueExpression><![CDATA[$F{views}]]></valueExpression> </multiAxisMeasure> </multiAxisData> <hc:series name="Measure1"/> </hc:chart> </componentElement> </band> </pageHeader></jasperReport>[/code]Has somebody found a way of doing this ? Thanks, Detlef
  9. Hi, we have jasper server runnging with a postgres DB on a amazon RDS system. Now I would like to backup the DB periodically. (I would like to use the backup for the TEST system which is updated from time to time) Both systems run with jasper 6.4 Now my question is: I know there are backup/restore scripts available in "buildomatic" and they are capable of taking over this job. (these are very helpful when migrating from 6.2 to 6.4) But for me to understand: Would it be sufficient to pg_dump and pg_restore the entire database ? Means all data is kept within the database and nowhere else on the system. Thanks you, Detlef
  10. So what do you plan to have it available in HTML format too ? By when will it be available again ?
  11. Hi, I cannot find documentation about the attributes server in the rest v2 doc. https://community.jaspersoft.com/documentation/tibco-jasperreports-server-rest-api-reference/v640/attributes-service Is it not available anymore ? Thanks, Detlef
  12. Hi, I am struggling with rendering a subreport to my report, because depending on the available space the Title band of the subreport is rendered to the current page whereas the detail is rendered on the next page. What I need is something like: "In case there is enough space to render the title and at least one detail row of the subreport then start rendering at current page, otherwise start at next page." I played around with "prevent" to keep Title and detail together, but then it always starts at a new page even though there would be enough space on the current. Does somebody have got an idea how to do this ? Thanks, Detlef
  13. Hi, I want to use the java API to generate PDF reports out of my jrxml files. For that I managed to successfully compile the report, but when I render the PDF the linear gauge component shows [Fusion Component Not Supported][/code] I have all the jasper reports pro jars, and a lot of others that are mentioned to put on the classpath, but still I'm getting this error. The classpath contains all the jasper pro jars and all other dependencies. spring-beans-3.2.16.RELEASE.jar spring-core-3.2.16.RELEASE.jar spring-expression-3.2.16.RELEASE.jar castor-core-1.3.3.jar castor-xml-1.3.3.jar com.jaspersoft.studio.bundles.bouncycastle_1.4.6.jar jasperreports-chart-themes-6.3.0.jar jasperreports-fonts-6.1.1.jar jasperreports-functions-6.3.0.jar jasperreports-fusion-6.3.0.jar jasperreports-highcharts-6.3.0.jar jasperreports-license-6.1.0.jar jasperreports-pro-6.0.0.jar protection-4.6.3.jar dependencies { compile group: 'commons-beanutils', name: 'commons-beanutils', version: '1.9.3' compile group: 'commons-collections', name: 'commons-collections', version: '3.2.2' compile group: 'commons-digester', name: 'commons-digester', version: '2.1' compile 'net.sf.jasperreports:jasperreports:6.3.1' compile fileTree(dir: 'lib', include: '**/*.jar') compile 'org.codehaus.groovy:groovy-all:2.4.1' compile "org.spockframework:spock-core:1.1-groovy-2.4-rc-2" testCompile 'junit:junit:4.12' testCompile 'org.hamcrest:hamcrest-core:1.3' compile group: 'joda-time', name: 'joda-time', version: '2.9.4' compile group: 'commons-logging', name: 'commons-logging', version: '1.2' compile group: 'com.fasterxml.jackson.core', name: 'jackson-core', version: '2.8.4' compile group: 'com.fasterxml.jackson.core', name: 'jackson-databind', version: '2.8.4' compile group: 'javax.servlet', name: 'javax.servlet-api', version: '3.1.0' compile group: 'org.mozilla', name: 'rhino', version: '1.7.7.1' compile group: 'jfree', name: 'jfreechart', version: '1.0.13' compile group: 'org.olap4j', name: 'olap4j', version: '1.2.0' compile group: 'bouncycastle', name: 'bcprov-jdk14', version: '1.50' compile group: 'com.lowagie', name: 'itext', version: '2.1.7' compile 'ar.com.fdvs:DynamicJasper-core-fonts:1.0' compile group: 'org.postgresql', name: 'postgresql', version: '9.4.1211' compile group: 'org.apache.xmlgraphics', name: 'batik-bridge', version: '1.8' compile group: 'org.apache.xmlgraphics', name: 'xmlgraphics-commons', version: '2.1' } I also added the system properties: System.setProperty("com.jaspersoft.jasperreports.components.customvisualization.phantomjs.executable.path","/programs/phantomjs-2.1.1-linux-x86_64/bin/phantomjs") System.setProperty("com.jaspersoft.jasperreports.components.customvisualization.require.js","/home/detlef/develop/Prospective/jasper-reports/lib/jasperreports-highcharts-6.3.0.jar!/com/jaspersoft/jasperreports/highcharts/charts/render/scripts/require/require-2.1.6.src.js")System.setProperty('com.jaspersoft.jasperreports.fusion.charts.render.type', 'html5')System.setProperty('com.jaspersoft.jasperreports.fusion.maps.render.type', 'html5')System.setProperty('com.jaspersoft.jasperreports.fusion.widgets.render.type', 'html5')[/code]But somehow this pro chart cannot be rendered. Does anybody have a clue what is missing ? Thanks, Detlef
×
×
  • Create New...