Issue with Data Adapter after updating to 6.13.0

1

Hello,

I just completed updating Jaspersoft Studio to 6.13.0. Now when i try to preview a report, i am getting the following error message. What could be the issue? The report i have been able to preview before the update. Also the data adapter was never modified and has been used before.

 

Details Text Below:

net.sf.jasperreports.engine.JRException: net.sf.jasperreports.engine.JRRuntimeException: No data adapter service factory registered for the "JDA Reporting" data adapter.
    at com.jaspersoft.studio.editor.preview.view.control.ReportController.fillReport(ReportController.java:551)
    at com.jaspersoft.studio.editor.preview.view.control.ReportController.access$18(ReportController.java:526)
    at com.jaspersoft.studio.editor.preview.view.control.ReportController$1.run(ReportController.java:444)
    at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:63)
Caused by: net.sf.jasperreports.engine.JRRuntimeException: No data adapter service factory registered for the "JDA Reporting" data adapter.
    at net.sf.jasperreports.data.DataAdapterServiceUtil.getService(DataAdapterServiceUtil.java:84)
    at com.jaspersoft.studio.data.adapter.DataAdapterParameterContributorFactory.getContributors(DataAdapterParameterContributorFactory.java:87)
    at net.sf.jasperreports.engine.fill.JRFillDataset.getParameterContributors(JRFillDataset.java:1209)
    at net.sf.jasperreports.engine.fill.JRFillDataset.contributeParameters(JRFillDataset.java:1148)
    at net.sf.jasperreports.engine.fill.JRFillDataset.setParameterValues(JRFillDataset.java:665)
    at net.sf.jasperreports.engine.fill.BaseReportFiller.setParameters(BaseReportFiller.java:455)
    at net.sf.jasperreports.engine.fill.JRBaseFiller.fill(JRBaseFiller.java:584)
    at net.sf.jasperreports.engine.fill.BaseFillHandle$ReportFill.run(BaseFillHandle.java:135)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)

 

Attachments: 
Derek.Jones's picture
Joined: Jul 30 2020 - 5:10pm
Last seen: 9 months 17 hours ago

I am getting the same thing as well. Has anyone or were you able to resolve?

Thanks

jmihalsky_1 - 8 months 4 weeks ago

I am getting the same error while setting up the adapter. Has anyone resolved it? kindly advice. 

arunmozhi.karunakaran - 8 months 2 weeks ago

I got the same error. I noticed the DataAdapterServiceFactory i used was marked as decprecated. It looks like it is not just deprecated, but it just won't work anymore. It is replaced by DataAdapterContributerFactory. When i used DataAdapterContributerFactory the error "No data adapter service factory registered "was gone.

jenkins_1 - 8 months 1 week ago
show 3 more...

Hi!

Did you got solution for this error??

kindly help me to silve even im facing the same issue.

Regards,

Savitha.k

raj.servespeople - 7 months 3 weeks ago

Hi sir,

After updating the latest version even im facing the same issue.

kindly help mr to solve this issue, if u found any solution for this error.

Thanks and regards,

Savitha.k

raj.servespeople - 7 months 3 weeks ago

I'm having the same issue, have to change multiple reports now, anyone got any idea? I just make due with the default now since that is still working...

m.funk - 7 months 1 week ago

0 Answers:

No answers yet
Feedback
randomness