Jump to content
Changes to the Jaspersoft community edition download ×

100% CPU usage while executing subReports


ktrinad

Recommended Posts

By: Sachin Aggarwal - sk_aggarwal

100% CPU usage while executing subReports

2003-07-22 19:32

Hi Freinds,

I am a new user to iReport and started with iReport0.2.1 to create a sub-report. When I am trying to execute the master report using the active connection which points Oracle DB) it takes up 100% of CPU.

 

I am using the report wizard to first generate the sample reports. My Main and sub-report are related by the key "LV_BALID". Then in the master report I add two parameters ID pointing to $F{LV_BALID} and SUBREPORT_FILE_NAME pointing to "C:\Misreports".

 

Then I create a sub report element and select "use connection expression" and mention $P{SUBREPORT_FILE_NAME) for sub report expression, with linking parameter ID and its value as $F{LV_BALID}.

 

Next I create my child report using wizard and query "select * from <table name> where 1=0"

Declare a parameter by name ID.

Then I navigate to data source->report query and change the query to "select * from <table name> where LV_BALID=$P{ID}"

 

Now I compile both my reports, and then when I try to execute the master report using active connection. Report consumes 100% of my CPU and nothing happens.

I also tried removing the query from datassouces->query.

I also tried to execute from jasper directly it did not compile probably since there are differences in the xml which IReport generates and Jasper expects...

I am really stuck and will be really helpful if someone could help me.

 

Thanxs

Sachin

 

 

 

 

By: Giulio Toffoli - gt78

RE: 100% CPU usage while executing subReports

2003-07-23 15:55

what iReport version?

 

Giulio

 

 

 

 

By: Sachin Aggarwal - sk_aggarwal

RE: 100% CPU usage while executing subReports

2003-07-23 19:16

I am using iReport0.2.1 released on 1st July

 

Sachin

 

 

 

 

By: Kees Kuip - keeskuip

RE: 100% CPU usage while executing subReports

2003-07-25 13:08

 

In these cases a stackdump could be very helpful.

 

You can get a stackdump if you type

CTRL-Break (windows) or CTRL- (linux)

in the window were you started iReport.

 

Kees.

 

 

 

 

By: Sachin Aggarwal - sk_aggarwal

RE: 100% CPU usage while executing subReports

2003-07-29 00:56

Hi,

The problem was with the query in sub-report. I was mentioning foreign key(LV_BALID) in the group by clause of the child report. Undoing this solved the problem but why should this consume all my CPU???

 

Sachin

 

 

 

 

By: Ramesh krishnan - ramesh_sak

RE: 100% CPU usage while executing subReports

2003-09-08 04:32

hi sachin,

can u plz help me how to pass parameter inside the

query,

and i want to know how to work with

subreports.

Regards

Ramesh

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...